Туризъм в България

Нашата страна предлага много възможности за развиване на туризъм. Невероятната природа, многовековната история и разнообразието от дейности, всяка година привличат хиляди туристи от цял свят. Всеки, който реши да прекара почивката си именно тук, остава доволен от видяното и преживяното.

Ако предпочитате спокойствието и уединението може да посетите някой от планинските ни курорти. През зимата може да покарате ски на Банско, Боровец или Пампорово, а през лятото да посетите някои от известните планински хижи в близост до известни туристически обекти, като Белоградчишките скали и Чудните мостове.

Тези, които предпочитат да прекарат няколко дни на море, могат да избират между най-големите ни морски курорти като Варна, Бургас, Златни пясъци, Несебър, Слънчев бряг или да отидат на спокойните и чисти плажове в Шкорпиловци, Каварна, Созопол.

Големите български градове също привличат вниманието на туристите със своята история, архитектура и културни събития. Столицата София е най-големият и известен град в България. Пловдив също е предпочитана дестинация заради стария си град и запазените през вековете крепости и античен театър.

Стария град на Несебър

Стария град на Несебър

Банските езера в Пирин

Банските езера в Пирин